Lenka Poláčková (Vacvalová)

#doneznamaspolu



Naše projekty vždy smerovali pomoci detským pacientom a budeme v tom pokračovať i tentokrát. Cesta detí na onkológii je skutočná CESTA DO NEZNÁMA. Spoločne s rodičmi musia kráčať trailom vedeným tou najťažšou trasou s neistým cieľom. 

Bohužiaľ, nedokážeme robiť zázraky na počkanie, avšak na predchádzajúcich projektoch sme sa naučili, že SPOLU dokážeme dosiahnuť veľké veci. Veci, ktoré môžu zmeniť tisícky životov.

A tak chceme malými gestami onkologicky chorým deťom a ich rodinám odkázať, že akokoľvek ťažká sa im ich cesta môže zdať, nikdy na nej nie sú sami. Ani v zdraví ani v chorobe...

Našim cieľom je poriadiť unikátny PRÍSTROJ NA ČÍTANIE GENETICKEJ INFORMÁCIE NÁDOROV MOZGOV pre Oddelenie detskej hematológie a onkológie v Bratislave, ktorý pomôže presnejšie diagnostikovať rakovinu mozgu nielen u detí, ale aj u dospelých, a tým nastaviť šetrnejšiu liečbu.

Jednalo by sa o prvý a jediný takýto prístroj na Slovensku. 

Pomôžte nám zmeniť budúcnosť slovenskej onkológie a tým zmeniť životy mnohých detí. Adoptujte si prosím moje kilometre. 

Úprimne ďakujem za všetkých ľudí, s ktorými sme v SPOLU v dobrom aj zlom. Ďakujem za všetkých, ktorí pomáhajú spoločne so mnou, za ľudí, ktorí robia zo sociálnych sietí skvelé miesto plné dobrých skutkov.

Naozaj verím, že všetko dobré sa raz vráti a s týmto do každého projektu idem. Tiež verím, že ľudia, ktorí tieto projekty sledujú majú podobné zmýšľanie. A tiež vďaka vám, ktorí každý môj bláznivý nápad podporíte akoukoľvek sumou, pretože v ňom vidíte zmysel.

Pomáhajme nie pre to, že by sme mali, ale pre to, že môžeme.

Vyrazme #DoNeznamaSpolu#DoNeznamaSpolu – tu a teraz. Viac info k projektu tu.
 

„Pomoc druhým pre mňa znamená nemyslieť len na seba. A tak vnímam i tieto projekty. Sú pre mňa symbolom odvahy a občas i drzosti. Sú pre mňa pripomienkou, že nemusíme byť na všetko sami a že SPOLU po malých kúskoch dokážeme zmeniť svet. Lebo i keď ideme do neznáma, váhame a pochybujeme, vždy sa nájde niekto, kto nás podrží a povie: to zvládneš.“

Lenka Poláčková | moderátorka, spisovateľka a hobby ultrabežkyňa


Aby by sa veci posúvali dopredu, to nemôže urobiť len jeden človek, ani jedno malé oddelenie, ale veľká skupina ľudí, ktorá pomôže k tomu, aby sa veci zlepšovali."

Prof. MUDr. Alexandra Kolenová, PhD, prednostka Kliniky detskej hematológie a onkológie LF UK a Národného ústavu detských chorôb v Bratislave, predsedníčka správnej rady neziskovej organizácie Deťom s rakovinou, n.o.




Novinky a komentáre

Autor ani darcovia zatiaľ nepridal nijaké komentáre.

Už darovali

žiadne dary
Výzva pre organizáciu Deťom s rakovinou n.o.